Zendelingen op verlof

WELKOM OP HET NY BARRAHUS

Ny Barrahus in de bloei 300-soldaatje_barrahuis-w200-h200

Het Ny Barrahus is een woon boerderij en staat lokaal ook wel bekend staat als het ‘Soldaatje hûs’, waar een oud verhaal over de ronde doet (zie Alles over Leeuwarden).

HET DOEL VAN HET NY BARRAHUS

Na jarenlange omzwervingen als zendelingen met Operatie Mobilisatie zijn we ervan overtuigd dat God ons dit plekje heeft gegeven om (ons leven) met anderen te delen.

OPVANG VOOR JODEN ‘Op Trochreis’:

Het doel dat de vorige eigenaren met het Ny Barrahus voor hadden is de opvang van Joden op doorreis naar hun thuisland, wat een verwachting is die een aantal ‘Christenen voor Israel’ koestert en zich hier ook praktisch op voorbereidt. Wij willen deze doelstelling bewaren en te Zijner tijd ondersteunen.

ZENDELINGEN OP VERLOF:

Tot die tijd willen we graag christelijke werkers in binnen en buitenland, die onderdak zoeken voor hun verloftijd of een rustperiode nodig hebben een onderkomen aanbieden genaamd ‘Op Trochreis’ en langzaam maar zeker de mogelijkheden voor opvang uitbreiden.

ER EVEN TUSSEN UIT (RUST OF HULP NODIG):

Naast onze eerste wens een plekje aan te bieden voor zendelingen op verlof, willen wij onze caravan ‘Op Trochreis’ ook graag openstellen voor christenen die er even tussen uit moeten en hebben een aantal keren de caravan voor crisis opvang beschikbaar gesteld.
Wij willen graag voor korte termijn een veilig plekje aanbieden en respecteren daarbij privacy en willen bewust omgaan met specifieke noden.

WIE ZIJN WIJ EN WAAROM DOEN WIJ DIT?

Doulos & Logos II together (300 x 206) Doulos en Logos II – ons ’thuis’ voor meer dan 10 jaren.Sytske en ik hebben jarenlang op de zendingsschepen Doulos en Logos II van Operatie Mobilisatie gevaren.De Doulos, was met 95 jaar op zee, vermeld in het Guiness Book of records als het oudst varende passagiers schip ter wereld .

Met de President van Albanie als VIP (300 x 225)
President Albanië als VIP op bezoek

Hij leefde onder ons project in India3 (300 x 225)
Betrokken bij een aktie in India

En we hebben op veel verschillende manieren onze verlof periodes in Nederland doorgebracht, in het huis van familie, van vrienden, vakantie huisjes en ook één keer in een speciaal ingerichte huisje voor zendelingen op verlof.
We weten dus uit ervaring dat rust en een eigen plekje je erg veel goed kan doen.

Het verlangen om een plekje speciaal voor zendelingen op verlof beschikbaar te stellen hebben we opgedaan bij de familie Cor en Emmeline Roos, die nabij Elburg een prachtig huis met een heel speciaal plekje voor ons als gezin beschikbaar stelde (zie Stichting de Ronzenhof).

WAT WIJ BIEDEN

Caravan   uitzicht (300 x 169) Caravan en trampoline (300 x 169)
Eethoek   kachel Keuken en tuin

Wij hebben een prachtige ruime en goed verwarmde sta caravan 11×3.7m beschikbaar, met een ruime woonkamer, gezellige eethoek, een ruime splitkeuken, 3 slaapkamers met 6 slaapplaatsen (1 kamer kan omgebouwd worden tot baby kamer), een douche en toilet + extra toilet. De caravan geeft prachtig uitzicht over het wijde landschap. De caravan is volledig gemeubileerd, inclusief keuken gerei, bad en bedlinnen, internet. Er is gelegenheid om de was te doen in de schuur van het woonhuis. Er is een ruime tuin met terras en voor de kinderen een trampoline, schommel, voetbalveld, skelter en in de schuur van het woonhuis een tafeltennis tafel.

VERWACHTIGEN

U kunt van ons een vriendschappelijk contact verwachten, zonder verplichtingen over en weer.
We verwachten van u dat u uw best doet het verblijf voor reizigers op doortocht mooi en netjes te houden en een aantal huis, tuin en keuken regels in acht neemt.

KOSTEN

Wij willen graag kostendekkend ons plekje voor hen op doorreis beschikbaar stellen.
Hiervoor rekenen wij in overleg een week prijs + kosten voor gas en elektra overeenkomstig het verbruik.

AANVRAGEN

Schrijf ons een bericht, vraag of …? via het contact formulier of een persoonlijke email sturen naar zendelingenopverlof%hotmail.com, met uw gegevens, zoals naam, aantal personen + leeftijden, organisatie waarvoor u werkt, uitzendende gemeente, de periode dat u wilt komen en uw contact gegevens.

Na uw aanvraag nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.
Een boeking geld als definitief als er 15% van het bedrag is overgemaakt op Giro 5329608 t.n.v. A.C. Feddes.
U kunt ons ook telefonisch proberen te bereiken:
Tel. 0031-587078114
Mob. 0031-616391895

ROUTE BESCHRIJVING

Hieronder ziet u een kaart waar het Ny Barrahus zich bevindt.

Kaart Leeuwarden (395 x 230)_thumb[2] Sateliet kaart (242 x 228)_thumb

U kunt ook op een routeplanner onze postcode (9088 BW)
en of adres gegevens (Bredyk 147, Wirdum) invoeren.

Vanuit de stad Leeuwarden:
1. N32 richting Leeuwarden.
2. Voorbij stoplichten Goutum, rijdt u het Esso Station op
3. Achter het Esso Station gaat u secundair rijden op de oude weg naar Sneek (=Bredyk)
4. Na ongeveer 2 km. nadert u een spoorweg overgang;
Wij wonen in het laatste huis aan uw linkerhand VOOR de overgang.

Vanaf Wirdum / Wytgaard:
1. Volg de oude weg van Sneek naar Leeuwarden
2. Na de Werpsterhoek nog ongeveer 1 km doorrijden
3. Na de spoorweg overgang het eerste huis aan uw rechterhand.

BIJZONDERHEDEN IN DE OMGEVING

Wij wonen 2 km ten zuiden van de stad Leeuwarden, maar toch lekker helemaal buiten, met een manege tegenover ons, waar kinderen een keer (of meer) paardrijles kunnen proberen. Verder zijn er allemaal boerderijen om ons heen.

Wij wonen op een steenworp afstand van de Zwette met in de buurt een kano verhuurbedrijf om het Friese water te verkennen. De Zwette ligt ook aan een prachtige fiets route richting Sneek of omliggende dorpen.

In de stad Leeuwarden vindt u vele bezienswaardigheden:
* Leeuwarden (stad) – WikipediA
* Welkom in de hoofdstad van Fryslan
* Leuke bezienswaardigheden in Leeuwarden
* Bezienswaardigheden Leeuwarden (City Guide)
* Bezienswaardigheden Leeuwarden (www.plaats.nl)

 

>