Samenvattingen

George Müller, een bijzondere man Gods in de 19e eeuw, herinnerd voor zijn wonderlijke gebedsleven en afhankelijkheid van de Here in zijn bediening, zijn zorg voor duizenden wezen, die hij persoonlijke kleedde, te eten en onderwijs gaf en er volgelingen van de Here Jezus van probeerde te maken.

George Muller zei: Ik ben al voor 68 jaar en drie maanden, sinds Juli 1829, een liefhebber van God’s Woord, en dat onafgebroken. Gedurende deze tijd heb ik al meer dan 100 keer, met veel vreugde, door de gehele Bijbel gelezen. Ik heb voor vele jaren door het gehele Oude en Nieuwe Testament gelezen, met gebed en meditatie (overpeinzingen), en dat zo’n 4 keer per jaar!

Ik wil ook duidelijk stellen, tot verheerlijking van God, als Zijn getuige, dat in mijn diepste wezen ik geloof dat al de boeken van het O.T. en van het N.T. geschreven zijn bij inspiratie. Dit heb ik ten volle geloofd vanaf de dag van mijn bekering aan het begin van November 1825. Voor die tijd, alhoewel ik van mijn vroege jeugd af aan opgevoed werd om een voorganger te worden, gaf ik helemaal niets om de Bijbel en van mijn 14e tot mijn 20e heb ik nauwelijks persoonlijk een hoofdstuk gelezen.

 

Dit heeft mij geïnspireerd, maar ben tot nu toe nog niet erg succesvol om zo intensief met Gods Woord bezig te zijn, maar ik doe mijn best en samenvatten en samenvattingen terug lezen helpt hierbij.

 

Het doel van dit Bijbel samenvatting project:

* in 1 jaar de hele Bijbel samenvatten – ik zal dus gedurende het komende jaar boeken toevoegen (welke je ook in MS Word versie kunt downloaden).

* zonder essentiële inhoud te verliezen wil ik herhalingen verwijderen om het gemakkelijker leesbaar en begrijpelijk te maken (inkorten)

* zo wil ik sneller en vaker door het gehele Woord van God heen, zodat het rijkelijk in mij kan wonen (zie Kol. 3:16)

* de bijgevoegde ‘standaard’ NBG titels ‘herschrijven’ om kort weer te geven waar het over gaat

 

Ik doe dit allereerst vanuit de NBG, maar heb mijn kinderen gevraagd het met behulp van hun Groot Nieuws Bijbel versie dit aan te passen aan gemakkelijker te begrijpen taal.

 

Vragen, feedback of correcties hoor ik graag.

ACF