Walvis Baai in Namibië – gevangenis bezoek!

Kort bezoek Walvis Baai- bevrijding in de gevangenis!

In September 2002 voeren we naar voormalig Zuid-West Afrika, nu Namibië, wat ons een klein beetje deed denken aan ons eigen lage Nederland, omdat Walvis Baai ook een gedeelte had dat beneden zee oppervlak lag.

Gevangenen bevrijd!

Samen met m’n broer mochten we de gevangenis van Walvis Baai bezoeken, alwaar 400 gedetineerden op de binnenplaats verzameld waren om te horen wat wij van heinde en ver kwamen vertellen. Dat was natuurlijke een mooie gelegenheid om aandacht aan deze mannen te geven en een boodschap van hoop ook voor hen te kunnen verkondigen.

Met een verscheidenheid aan getuigenissen en verkondiging van Gods waarheid, waren er een groot aantal mannen die voor de eerste keer in hun leven hun zonden voor God wilde erkennen (wat toch weer anders is als voor een aardse rechter) en Hem vragen om Zijn belofte van vergeving en een nieuw leven ook voor hen een realiteit te maken.

Verblijd kwamen we terug uit de gevangenis, maar diezelfde middag kwam ik erachter dat niet iedereen die in de gevangenis had moeten wezen die morgen, daar ook was.

Iemand was rond de middag (toen wij te eten waren) onze hut en mijn kantoor binnen gegaan, en daar mijn persoonlijke laptop computor, portemonnee (met rijbewijs) en een flink beetje geld meegenomen.

Te laat!
We waren ons aan het voorbereiden voor wat intensievere beveiliging als we naar West Afrika zouden, maar dat hadden we beter een paar daagjes eerder kunnen doen. 😱 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vervelende realiteiten!