Universele waarheden?

Meer dan 25 jaar bevaar ik alle wereldzeeën en zie ik dat mensen overal dezelfde vragen en onzekerheden hebben over leven en dood, God en een wereld met zo vol met potentieel voor goed, maar aan de andere kant ‘bom’ vol met problemen en kwaad.

Zijn er wel universele waarheden en antwoorden voor onze levensvragen?

Ik heb samen met mijn gezin 14 jaren als stuurman en kapitein op de schepen van Operatie Mobilisatie gevaren, waar we samen werkten met mensen uit meer dan 75 verschillende landen. Hierdoor moest de toetsteen of een waarheid universeel is dagelijks toegepast worden.

Doulos & Logos II togetherDoulos crew uit meer dan 75 landenAan het eind van een drukke dag even met de kids op de bank om het BOEK te lezen

Wat ik wil dat mijn gezin weet over het leven, waarheid, God en ….?

Op deze site wil ik de vraag ‘Wat wil ik dat mijn gezin en generatie weet over ….. om tot het juiste inzicht en erkentenis van de waarheid te komen?’ positief beantwoorden en hen helpen dit voor zich zelf te ontdekken.

Socrates zei: “Ik kan niemand iets leren, ik kan ze alleen aan het denken zetten”

Met tekst ingeklapt kun je gemakkelijker de strekking van een grotere hoeveelheid van informatie overzien, met de mogelijkheid om je verder te verdiepen door te klikken op de ‘+’ waardoor de onderliggende tekst zichtbaar wordt.

DoelstellingAan boord van de Doulos als Kapitein, getraind om veilig door stormen en ondieptes te navigeren

 1. ‘Alles’ onderzoeken en het goede behouden.
 2. Ik wil het principe van ‘zelf ontdekken’ bevorderen.
 3. Ik wil me aan feiten houden en speculatie vermijden.
 4. Ik wil oog hebben voor de volgende generatie.
 5. Ik wil waardevolle lessen leren vasthouden.
 6. Ik wil bouwen aan een fundament voor de eeuwige toekomst.
 7. Ik verwacht positief kritische reacties en gezonde Interactie met lezers.
 8. Samen met een groep auteurs alles van alle kanten belichten.

Mijn doel is om niet (mijn) vooropgezette conclusies presenteren, maar aan te zetten tot eigen studie en ontdekkingen om zo tot je eigen gefundeerde conclusies te kunnen komen.

Gescherpt door input van anderen door middel van reacties en feedback wil ik samen met mijn gezin en generatie de waarheid over allerlei relevante onderwerpen onderzoeken en ontdekken. Zo wil ik vaste grond onder voeten vinden in een tijd waarin waarheden constant achterhaald lijken te worden, en aan een betrouwbaar fundament voor de toekomst bouwen.

.

Feedback

Het goed functioneren van deze site valt of staat met de reacties en feedback van lezers. Graag reacties als:

 1. Je nuttige informatie mist of foute of onnodige informatie aantreft, of een andere nadruk zou leggen.
 2. Ik speculeer in plaats van alleen maar duidelijke feiten te vermelde.
 3. Je vragen of suggesties heb?
.

Geavanceerd gebruik van deze site

 1. Je kunt de Pagina studies ook als een Word document downloaden om je eigen commentaar en studie materiaal toe te kunnen voegen.
 2. Dit werkt het best met de ACF Studie hulpmiddelen, die vervat zijn in het ACF Studie pakket (klik voor download).
.

ACF Studie pakket

 1. De studies zijn gemaakt om zelf ontdekken te bevorderen door de principes van Actief leren.nl toe te passen: i.e. interactief met de tekst omgaan door middel van markeren, eigen notities toevoegen, samenvatten, enz.
 2. Dit pakket bevat studie hulpmiddelen die in Microsoft Word gebruikt kunnen worden en een aantal studie vaardigheden automatiseert.
.

Voordelen

 1. Op deze manier worden dit dus jouw studies, die je onbeperkt kunt bewerken met eigen notities en aan het eind een handig studie overzicht, zodat je altijd snel terug vind wat je tijdens een periode van intensieve studie hebt ontdekt.
 2. De studie die je nu doet is dus geen vergeefse investering van tijd en energie, waar je na 3 maanden weinig tot niks meer van weet – het wordt hier allemaal opgeslagen, is beschikbaar en makkelijk terug te vinden.
.
Translation

If you don’t read Dutch (well), you can click on the Translator buttons , which will automatically translate this site into any number of languages.

Please understand that this is machine translation only, which may give a wrong translation and room for misinterpretation.

.

>