Kinderen respect leren

Ik zag dat mijn kinderen een natuurlijk respect hadden voor hun onderwijzers. Thuis vonden we het moeilijk om hen een blij respect bij te brengen en ook wij hebben ons deel van ‘zeurpieten’ beleefd. 

Wat was het geheim van het respect van mijn kinderen voor …?

Hun onderwijzers leren hun wat ze allemaal kunnen doen, daarmee hun potentieel vermenigvuldigend en ze hadden enorme hoge dunk van hen, omdat ze zoveel van hen leerden. De ‘rol’ die wij innamen was meer één van toezicht houden, hen ‘lerend’ wat ze niet konden doen – vaak corrigerend!

ZIE JE HET VERSCHIL?

Ik moest een flinke koerswijziging maken om te leren hoe ik positief kon investeren en waardevolle lessen aan mijn kinderen mee kon geven.

Wil jij positief in je kinderen investeren?

Ik eigenlijk ook wel!

Heb jij goede suggesties?

Voor vragen, kritiek, suggesties of toevoegingen, plaats een reactie en of geef een waardering.

 

>