Intro Karakters

Karakter studies

In deze serie wil ik een aantal karakter studies beschikbaar maken over een breed scala van personen uit de geschiedenis, zowel Bijbelse geschiedenis als andere belangrijke personen uit de geschiedenis.

Mozes SalomoIsaiah Alexander de GroteJulias CaesarJesus ChristMussolini en Hitler 2Winston ChurchillSpurgeon Mijn favoriete karakters
Mensen zijn belangrijk voor God. Hij maakte ons naar Zijn beeld, een beeld vaak verwrongen door ….

Er zijn hele mooie en inspirerende personen en voorbeelden, maar zeker ook veel wrange voorbeelden en waarschuwingen.

 

De Bijbel is vol van Gods handelen met mannen en vrouwen, waarin Hij Zichzelf openbaart aan deze mensen en soms door deze mensen.

Een groot gedeelte van het O.T. is in verhalende vorm waarin de levens van velen in meer of minder detail wordt beschreven. En als je deze methode van studie leert toepassen staat de deur open voor een leuke en leerzame manier om de rest van je leven Gods Woord te bestuderen. Er kan veel geleerd worden bij het bestuderen van mensen die door God aangeraakt werden, van de manier waarop ze op God reageerde, hoe ze veranderden en wat voor invloed zij hadden op hun generatie.

Lessen uit het leven gegrepen

Het leuke van karakter studies is dat je uit een levensverhaal lessen kan leren, die je gemakkelijk kunt herinneren, toepassen en vertellen aan anderen, omdat ze uit het leven gegrepen zijn!

Ik wil mensen levens bestuderen met oog voor:

  • Wat beinvloedde hun leven het meest?
  • Wie en hoe beinvloedde zij anderen?
  • Wat was hun visie, verwachting en passie?
  • Hoe is het einde van hun leven?
  • Wat kan ik van hun leven leren?

Hoe pak je een karakter studie aan?

Probeer met de persoon te leven, verplaats jezelf in zijn situatie en gedachten om te ontdekken hoe ze dachten, hoe ze zich voelden en hoe ze reageerden op omstandigheden.

 

>